G&T2013

Maandelijks Nieuwsblad voor Garmerwolde, Thesinge en omstreken

46e jaargang - juni 2020

Geslaagden Thesinge

 

Deze Taisner jongeren hadden een bijzondere ervaring: je einddiploma krijgen zonder examen en alles wat daarbij hoort: blokken, spanning, ontlading en dan: feest! (of teleurstelling). Myla Uitham vroeg ze zelf te vertellen hoe ze het hebben ervaren.

202006a

 


Anouk van Dijken (16)
Ik heb vier jaar lang het niveau tl (theoretische leerweg, red.) gevolgd op het Werkman vmbo. Het was heel raar om in deze tijd bezig te zijn met school. De ene dag zie je je vrienden nog en een paar dagen later gaat Nederland op slot. Al het werk wat we moesten doen werd op Magister (een online onderwijssysteem, red.) gezet en je moest het voor een bepaalde tijd weer inleveren. Wij hebben eigenlijk niet echt gebruik gemaakt van videobellen; het was maar een paar keer en het was niet verplicht. Ook heb ik ook een online toetsweek gevolgd. De toetsen werden nu ook weer op Magister gezet en deze moest je binnen 2 of 2,5 uur inleveren. Al met al was het een erg raar idee om zo met school bezig te zijn. Ik ga nu de opleiding Interieuradviseur doen bij het Alfa College in Groningen.

         

 

      

202006b

 

       

Arjen Plijter (15)
Ik heb op Terra Winsum gezeten en heb daar mijn gl-diploma (gemengde leerweg, red.) gehaald. Ik ga nu eerst voor bedrijfstechnicus leren. Ik vond het wel lekker in deze bijzondere tijd, ben gelijk aan het werk gegaan toen ik niet meer naar school hoefde. 

 

 

 

 

 

 

 

        

202006c

 


Karlijn van den Berg (bijna 18)
Toen op 24 maart werd meegedeeld dat de eindexamens niet doorgingen, voelde ik vooral teleurstelling. Dit betekende namelijk ook geen LSD (laatste schooldag), gala of opluchting als het klaar is. Na zes jaar vwo voel ik nu niet echt een afsluiting, maar ik heb 4 juni wel met trots mijn diploma gevierd. Volgend jaar ga ik beginnen aan de studie fysiotherapie aan de Hanzehogeschool.

 

 

 

 

 

 

 

202006d

 

 

Emiel Ridder (16)

Ik heb TL gedaan op het Werkman vmbo. Hierna ga ik naar het Alfa College voor de opleiding tot software developer.

 

 

      

 

 

  

202006e

 

 

   

Steven ten Cate (16)
Ik kom van de kader beroepsopleiding, het was voor mij raar om in één keer alles om te zetten om thuis te werken aan school. Ik heb vooral mijn best gedaan om alles bij te benen van alle opdrachten die ik mee kreeg van school. Ik ga naar de VeVa opleiding (Veiligheid & Vakmanschap) in de stad Groningen. Ik hoop daar veel te leren.

 

 

 

 

 

  

 

 

   

202006f

 

 

Annemijn Uitham (18)
In 2018 heb ik mijn havo-examen gehaald, ik heb er twee jaar bij geplakt en nu heb ik mijn vwo-diploma binnen. Het was een gekke afsluiting van mijn middelbare schoolperiode aan het CSG Wessel Gansfort vanwege corona en ik heb helaas de reisplannen voor mijn tussenjaar moeten uitstellen. Desondanks kan ik niet wachten om in september te beginnen met de bachelor biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

 

 

 

 

  

 

202006g

 Ale ten Cate (16)
Na zes jaar op het Praedinius Gymnasium te hebben gezeten ben ik nu geslaagd. Ik had mij het einde van mijn schoolcarrière natuurlijk wel anders voorgesteld, het voelt nog enigszins als een anticlimax. Desalniettemin kan ik terugkijken op de fantastische tijd die ik wél heb gehad, eerlijk gezegd ben ik nu ook wel toe aan iets nieuws. Volgend jaar begin ik met studeren aan de RUG, daar ga ik een dubbele bachelor sterrenkunde en geschiedenis volgen.

 

 

 

 

 

    

202006h

 

 

 Cato Krol (18) - links op foto - en Joeki Bijkerk (19)
Vroeger deden wij altijd alles al samen, eerst samen op de crèche bij Marina, vervolgens op CBS De Til en nu hebben wij beiden na zeven jaar ons vwo-diploma behaald op het Stadslyceum!

Toen de scholen sloten door corona was er voor ons veel onduidelijk over hoe het examenjaar zou aflopen. Hierdoor was het soms lastig om gemotiveerd te blijven. We zijn nu heel blij dat we beiden onze laatste SE-week goed hebben afgerond en ons diploma hebben behaald!
Cato gaat hierna sociaal juridische dienstverlening studeren en Joeki gaat fysiotherapie studeren, allebei aan de Hanzehogeschool in Groningen.

 

 

 

 

 

202006i

 

   

Imany Liefhebber (bijna 19)
Na zeven geweldige jaren op het Parcival College te hebben gehad, heb ook ik eindelijk mijn havo- diploma binnen! Ik vond het jammer dat we geen 'echte' examens moesten maken, want zo’n spannende periode hoort er toch een beetje bij. In september begin ik aan de opleiding journalistiek. Een nieuwe uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb.