Vrijwilligers aan de slag in Garmerwolde (MADD-2006)

 
Zaterdag 4 november was het al vroeg een drukte van belang bij Dorpshuis De Leeuw. Zeker vijfentwintig vrijwilligers uit Garmerwolde begonnen aan diverse klussen en klusjes. Wel eerst even een bakje koffie met cake naar binnen natuurlijk. Dan kon gelijk het werk verdeeld worden.

Zittend vlnr: Francien van Huis, Joke Vliem, Mieke Welling, Wilma Tammeling, Marry Burgering, Jolande, Ard Agteresch,
Staand vlnr: Karel Hazeveld, HarmJan Havenga, Janna Hazeveld, Anje van Dijken, Eltje van Huis, Jan Feenstra, Anneke Kattenberg, Herman Huiskes, Hannie Havenga, Bert Buringa, Karin Lugtmeijer, Reinier Buringa, Ed Welling, Henk Vliem (Foto: Henk Remerie)

Er was voor iedereen wel een klus die hem of haar paste. Bijvoorbeeld: de buitenboel wassen en de ramen zemen. Verder konden liefhebbers zich uitleven op het leeghalen van de zolder: alle oude, en al jarenlang niet meer gebruikte spullenboel kon weg. Een container vol! Dan waren er nog de goten die nodig weer eens leeggehaald moesten worden, en ook moesten er aan de achterzijde diverse opgeschoten struiken en bomen verwijderd worden. En, niet te vergeten, de grote zaal moest ook nog voor het middaggebeuren (Gluren naar de buren) versierd en aangekleed worden.

Deze “Opruimochtend Dorpshuis De Leeuw” was door Mieke Welling en Janna Hazeveld georganiseerd. Net als vorig jaar ook nu weer binnen het kader van de landelijke MADD actie. Voor degene die dat nog niet weet: MADD staat voor “Make a Difference Day”, een jaarlijks terugkerend landelijk evenement dat twee dagen de spotlights op vrijwilligerswerk zet.

Ook dit jaar werd de “MADD-dag” weer royaal gesponsord door (plaatselijke) ondernemers en verenigingen: Agri Shop, Havenga Bouw, Bloemenhandel Spijker, SITA-recyclingservices, Fa Buringa, J. Flokstra, Madd 2006, Feestweekcommissie, Vereniging Dorpsbelangen en Toneelvereniging Wester.

Al met al: een zeer geslaagde ochtend. Dorpshuis De Leeuw staat er weer picco bello bij.

En . . . . . aan alle vrijwilligers en sponsoren: “Nogmaals bedankt, want zonder jullie was deze klus niet mogelijk geweest”.

Henk Vliem,
mede namens het bestuur van de stichting Dorpshuis Garmerwolde
 

Gluren naar de buren

De grote zaal van dorpshuis ‘De Leeuw’ was zaterdag 4 november vrolijk versierd en gezellig gemaakt voor de activiteiten van die middag: De wandeling/fietstocht, samen (gratis) koffie drinken en kennismaken met ‘onbekende’ dorpsbewoners. Bloemetjes op tafel en een prachtige kinderbar.

Het was de bedoeling het spreekwoord te vinden dat in lettergrepen verstopt was op locaties langs de route. De oplossing was: Beter een goede buur dan een verre vriend!

Jammergenoeg was er zeer weinig belangstelling. De prijzen zijn toegekend aan

-           de heer Pelleboer: boeket, beschikbaar gesteld door Bloemhandel Spijker.
-           familie Bouma: mandje Groninger producten
-           gebroeders Havenga: grote taart, beschikbaar gesteld door Agri Shop

Een andere activiteit was de kindertekenwedstrijd “Dit ben ik”.

Alle kinderen van de basisschool hebben meegedaan. Daarom konden ze zaterdagmiddag hun bon inleveren en gratis ranja komen drinken aan de kinderbar. Prinses Ranja heeft het niet erg druk gehad, maar de kinderen die er waren hadden het reuze naar hun zin. Er waren prachtige zelfportretten bij. Die waren te bezichtigen in de school, die speciaal op zaterdagmiddag daarvoor geopend was. Bedankt, juffen! Veel ouders hadden het echter druk met andere dingen.

De prijswinnaars zijn:

-           Pieter Boes
-           Mats La Bastide
-           Niels de Jonge

Alledrie kregen zij een reusachtig pakket viltstiften, beschikbaar gesteld door J. Flokstra. 

Mieke Welling