Maandelijks Nieuwsblad voor Garmerwolde Thesinge en omstreken

36e jaargang oktober 2010
 

Café Jägermeister officieel heropend
 

“Na de vakantie weer open!”, stond begin augustus op een bord bij café Jägermeister. En inderdaad: begin september kon je voor een pilsje weer terecht bij Jägermeister. Bij Siebolt Dijkema, de nieuwe eigenaar. Toen de redactie van de G & T aan Siebolt vroeg of er een stukje over de heropening in de krant kon, vroeg hij om daarmee nog even te wachten want binnenkort zou er een officiële, feestelijke opening komen. En . . . . afgelopen vrijdag 8 oktober was het dan zover. Volop feest vanaf een uur of negen tot in de late uurtjes. Swingende rock-and-roll van The Blue Devils, lekkere hapjes en een tap die wel constant open leek te staan.

Zowat klokslag negen uur verrichtte Siebolt's moeder, Roelie Dijkema, de officiële opening. Dat ging binnen met een vers getapt biertje en buiten met een doopceremonie zoals je ook bij schepen ziet: een fles Grolsch (in dit geval) aan een touwtje tegen de gevel. Roelie wenste haar zoon veel succes met deze (uitdagende) onderneming.

 
   

Siebolt, Roelie en Rolf bij het openings-tapje. (Foto: Desiree Luiken)

En ze heeft er het volste vertrouwen in, zo meldde ze, want de horeca zit Siebolt als het ware in het bloed. Vroeger hebben Roelie en haar man jarenlang in Thesinge café Molenzicht gedreven en Roelie zelf is, zo gezegd, in de horeca geboren want haar ouders hadden een café in Zuidwolde.
Siebolt hield vervolgens een korte openingsspeech waarin hij memoreerde dat hij blij was met alle mentale steun van familie, vrienden en collega's. Terloops meldde hij nog dat vanavond een jongensdroom van hem uitkwam want toen hij als tiener bij Willem achter de bar een zakcentje bijverdiende had hij zich voorgenomen om, als ooit de gelegenheid zich voor zou doen, zelf Jägermeister te kopen. En zie . . . . vandaag is het er dan van gekomen. Verder stelde Siebolt dat hij niet verwachtte rijk te worden van Jägermeister maar quitte draaien zou toch wel mooi zijn. En dat moest volgens hem, hier in Garmerwolde, ook best kunnen lukken. Hij ziet café Jägermeister meer als een soort hobby van hem, waarbij natuurlijk zijn normale werk (het onderwijs) het belangrijkste blijft. Tenslotte stelde Siebolt Rolf van der Tuuk aan de genodigden voor. Rolf gaat café Jägermeister runnen. Rolf, een geboren Garmerwolder, studeert in Groningen.
De redactie van de Garmer & Thesinger wenst Rolf en Siebolt heel veel succes met deze nieuwe uitdaging. En dat zij nog heel veel plezier aan Jägermeister mogen beleven.

Ter info: Café Jägermeister, telefoon: 050 5416062 (ook voor bestellingen)

Henk Vliem